Prokariaatti Kohtuullisen tasaveroprosentin ja työstä palkitsemisen puolesta

SDP ja AY-liike

Työmarkkinat ovat täysin AY-liikkeen talutusnuorassa. Palkat sovitaan enimmäkseen Hakaniemessä ja ne pysyvät pieninä silä verukkeella, ettei kukaan vain eriarvoistuisi. Jos palkat sovittaisiin vain ja ainoastaan paikallisesti, mahdollistaisi se sen, että tosiosaaja voisi oikeasti vaatia arvoistansa palkkaa. Yritys joka tarvitsisi sen tosiosaajan, joko maksaisi siitä kunnolla tai sitten tyytyisi huonompaan. Paremmin menestyvillä yrityksillä olisi myös varaa palkata maan parhaat ammattilaiset ja toisaalta yritys, joka olisi valmis investoimaan maan kovimpien ammattilaisten palkkaamiseen, saisi rahat takaisin paremmassa tuloksessa myöhemmin jopa moninkertaisena. Ammattiliitot olivat alun perin duunareiden etujen puolustamiseksi, nykyään ne puolustavat vain omaa valtaansa.

Tarvittaisiin vallankumous. Sellainen vallankumous, jossa suurimman puolueen ja AY-liikkeen jarruylivalta saataisiin murskattua. He ovat olleet vallassa vaikka kuinka kauan, presidentti ja enimmäkseen pääministeritkin ovat ainakin 20 vuotta olleet tämän suurimman puolueen edustajia. Miten on käynyt Suomen? Työpaikat ovat kadonneet ja tuotanto siirtyy Kiinaan ja muihin halpamaihin. Miten on selitettävissä se, että tämä valtapuolue on mukamas kansan asialla ja oikeassa, mutta yli 20 vuodessa ovat saaneet asiat aina vain huonompaan suuntaan? Eikö se ole selvä osoitus siitä, että kyseisen puolueen harjoittamassa politiikka ei toimi? Miksi tämän puolueen edustajat eivät itse elä kuten opettavat? Esimerkiksi Erkki Tuomioja on todellisuudessa kova kapitalisti ja omistaa melkoisen salkun pörssiyhtiöiden osakkeita. Miksi hän ei jaa omaisuuttaan köyhille tasan, kuten kuitenkin itse ja puolueensa jeesustelee?

Ehkä sentään siinä on totuuden siemen, että SDP haluaa edistää tasa-arvoa. Tasa-arvoa niin, että kaikilla olisi yhtä kurjaa, eikä kellään vahingossakaan menisi hyvin.


Pro-äijille ja pro-muijille pro-palkka ja sama kohtuullinen veroprosentti tuloista riippumatta!

etusivu       palaute