Monopoli - bolshevikkiversio

Pelaajia tarvitaan mieluiten vähintään neljä ja peliä pelataan tavallisella Monopolin pelilaudalla ja -välineillä. Alussa pelataan muutama kierros normaaliin tapaan, kunnes kaikki tontit ovat menneet kaupaksi ja vähän talojakin on rakennettu. Jos joku sattuu menemään tässä vaiheessa konkurssiin, annetaan velat anteeksi ja alkupääoma uudelleen, että pelin myöhemmissä vaiheissa on enemmän osanottajia ja pelissä siten mielenkiintoa.

Sitten tulee vallankumous. Kaikkien rahat ja omaisuuden arvo tarkistetaan ja lasketaan keskiarvo. Ne, jotka ylittävät keskiarvon, ovat ökyporvareita ja riistäjiä. He ovat tästä hetkestä alkaen kulakkeja ja joutuvat Siperiaan, eli putoavat pois pelistä. Heidän rahansa ja omaisuutensa siirretään pankille eli tässä peliversiossa sosialisoidaan valtiolle. Proletariaatin, eli niiden joiden omaisuus oli alle keskiarvon, kaikki varat ja omaisuus sosialisoidaan myös.

Tämän jälkeen peli jatkuu siten, että kukin heittää vuorollaan noppaa. Pelaaja saa liikuttaa nappulaansa pelilaudalla, jos häntä huvittaa. Pakko ei ole. Jos pelaaja heittää tuplat kahdella peräkkäisellä vuorollaan, hänellä menee liian hyvin, eli hän joutuu vainottujen listalle ja teloitetaan, eli hän putoaa pelistä pois ja mahdolliset rahat sosialisoidaan valtiolle. Joka heittovuorolla valtio maksaa kansalaispalkkaa 100 euroa, jolla ostetaan valtion alkoholiliikkeestä viinaa ja juodaan pois. Koska kukaan ei enää tee töitä, kun kansalaispalkka on tehnyt työnteon tarpeettomaksi, jokaisella kierroksella otetaan pelilaudalta yksi talo tai hotelli pois, koska se rapistuu ja romahtaa.

Peli jatkuu, kunnes viimeinenkin pelaaja on sammunut, teloitettu tai kunnes järki voittaa.